Inside: Varkensmarkt

Biggenprijs omhoog, varkensprijs omlaag

4 December 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Het biggenaanbod is krapper dan de vraag. Daarom gaat de DCA BestPigletPrice voor de derde week op rij omhoog. De varkensprijs van Vion schiet daarentegen onderuit. Waar komen de noteringen op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"Er wordt gebeld voor biggen en de handel trekt aan", zo omschrijven handelaren het sentiment op de Nederlandse biggenmarkt. De biggen vinden makkelijk aftrek, zowel binnen de vaste koppelingen als op de vrije markt. Met name de afzet naar Spanje verloopt goed. De Spanjaarden vieren 6 en 8 december 2 feestdagen, maar daar merkt de handel niet direct wat van. De Spaanse biggenprijs pluste vorige week met €0,50 tot €31, een bewijs dat er vraag is. 

De afzet naar Duitsland verloopt, verhoudingsgewijs, lauwer. In Duitsland zijn verhogingen nog in geen velden of wegen te bekennen, gezien de biggenprijs opnieuw is blijven steken op €41,50 per big. Daarbij is de trendmelding voor deze week onveranderd.

Plus €1 voor DCA BestPigletPrice 

BPP omhoog
In navolging van vorige week plust de DCA BestPigletPrice (BPP) opnieuw met €1 tot €38 per big. Plussen zijn volgens de handel nodig om de toeslagen in de hand te houden. Wel wordt er een kanttekening geplaatst; namelijk dat de biggenprijs oneindig kan blijven plussen, gezien de varkensprijs geen aanstalten maakt tot een verhoging.

Varkensprijs Vion omlaag
Sterker nog: de varkensprijs van Vion daalt juist met €0,03 per kilo tot €1,42. Wekenlang bleef de notering, bij een ruim aanbod, stabiel. Daar is nu een einde aan gekomen. Volgens Vion zit de vleesmarkt vol. Dit door het ruime varkensaanbod in Europa. De hoge slachtcijfers zijn hier een bewijs van.

De vraag vanuit de vleeswarenindustrie voor de kerstgeschenken nadert nu bijna zijn einde, terwijl het verssegment nauwelijks aantrekt. Met name de hammen laten zich slecht verwaarden, meldt Vion.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden