Inside: Varkensmarkt

Ook Duitse slachterijen gaan spoedig verlagen

12 December 2017 - Wouter Baan

Enigszins verrassend bleef de varkensprijs in Duitsland vorige week woensdag stabiel. Dit was verrassend, omdat Vion Nederland de varkensmarkt maandag al aan het wankelen bracht. Door de forse verlaging van de Internetbeurs staat de Duitse varkensprijs nu wel op het punt van breken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Internetbeurs noteerde wekenlang rond de €1,48 per kilo. Die stabiele trend is dinsdag 12 december doorbroken, gezien de graadmeter van de Duitse varkensmarkt met €0,05 is gedaald tot €1,43 per kilo. Daarmee is de notering €0,02 onder het niveau van de Duitse varkensprijs (€1,45 per kilo) gedoken. Dat maar 4 van de 10 aangeboden partijen zijn verhandeld, is een signaal dat de stemming in Duitsland in de voorlaatste week voor Kerst omslaat.

5

cent

per kilo gaat Internetbeurs onderuit 

Ruim aanbod, tegenvallende vleesmarkt
De Internetbeurs is doorgaans een betrouwbare voorloper op de Duitse varkensprijs. Het aanbod in Duitsland wordt als fors omschreven, terwijl de vleesmarkt tam oogt. Per karkasonderdeel verschilt de vraag, per saldo rekent het karkas teleurstellend voor deze tijd van het jaar; in het bijzonder de afzet van bacon. In Nederland ging de DCA Beursprijs vrijdag al met €0,05 terug tot €1,31 per kilo. De verwachtingen leven dat de Duitse varkensprijs woensdag 13 december wellicht nog harder daalt.

De Europese varkensprijzen, met uitzondering van Nederland, blijven deze week nog stabiel rekenen. Nederland daalt in de ISN-prijsvergelijking met €0,05 tot €1,27 per kilo. Over het algemeen is het aanbod voor Europese slachterijen comfortabel ruim om de vleesmarkt te bedienen. Dalende Europese varkensprijzen zijn daarom waarschijnlijk op komst. De Internetbeurs is in week 50 onder de Duitse varkensprijs (ZMP) gedoken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden