Inside: Varkensmarkt

DCA Beursprijs stabiel tussen Kerst en Nieuwjaar

22 December 2017 - Wouter Baan

In de laatste week voor Kerst hebben varkenshouders veel varkens naar de slacht gebracht. Blijven er naar volgende week toe veel varkens over, en hoe is de markt aan de vooravond van een gebroken slachtweek?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er speelt zich momenteel een gespannen situatie af op de Nederlandse varkensmarkt. Ondanks dat er in de afgelopen weken extreem veel geslacht is, is er nog steeds sprake van aanbodsdruk. Zeker nu er volgende week 2 slachtdagen uitvallen en de vleesafzet op z’n gat ligt. Een positief aanknopingspunt is dat het gemiddelde gewicht in de afgelopen 2 weken met bijna 1 kilo afnam tot 95,70 kilo.

Het tegendeel werd werkelijkheid

De optimisten op de varkensmarkt waren ervan overtuigd dat de Duitse slachterijen deze week niet verder zou verlagen. Het tegendeel gebeurde, want de Duitse varkensprijs daalde met €0,03 per kilo. Een beweging die gevolgd werd door de Duitse slachterijen. In Nederland daalde van Rooi (-€0,03 per kilo) een centje harder dan Compaxo deed.

Tussen Kerst en nieuwjaar
Naar volgende week toe zijn er weinig zaken waarop de varkensmarkt zal reageren. Het staat buiten kijf dat gebroken weken garant staan voor voldoende aanbod. Daar zal de markt ongetwijfeld in de eerste week van 2018 en zo mogelijk ook nog in de tweede week last van hebben. Welke varkensmarkt we daarna zien, is op voorhand niet aan te geven. Voorlopig zijn het de eindejaarsfeesten die het beeld op de markt bepalen.

Beursprijs stabiel
Na 2 verlagingen op rij blijft de DCA Beursprijs 2.0 nu wel gelijk op €1,29 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €1,02 per kilo. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden