Prijskaartje onbekend

Geruchten over verkoop van Cherkizovo

22 December 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Er gaan geruchten dat Cherkizovo, de grootste vleesproducent van Rusland, te koop staat. Echter, de geruchten worden niet bevestigd door de producent. Dat meldt GlobalMeatNews donderdag 21 december.

Uit verschillende Russische kranten blijkt dat zowel Russische als buitenlandse kopers geïnteresseerd zouden zijn in de vleesproducent. Echter, de verschillende genoemde bedrijven willen dit niet bevestigen.

De opbrengsten van Cherkizovo stegen tussen januari en juni 2017 met 12% tot een bedrag van $736 miljoen. De nettowinst steeg tot $86,9 miljoen.

Twee kandidaten
Eén van de genoemde kandidaten is het Thaise CP Foods. Dit bedrijf heeft al een aantal pluimveebedrijven in Rusland en betaalde in 2015 $680 miljoen voor de pluimveebedrijven Severnaya en Voiskovitsy. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is CP Foods geïnteresseerd in het bouwen van een "verticale integratiestructuur, onder meer door fusies en overnames."

Rusagro is een tweede kandidaat

Een andere kandidaat is het Russische Rusagro Group. CEO Maxim Basov vertelde eerder dat de pluimveehouderij (een groot deel van de activiteiten van Cherzikovo) een nieuwe richting zou kunnen zijn voor zijn bedrijf. Verschillende analisten van het Russische ministerie van Landbouw zijn van mening dat de overname van Rusagro het bedrijf in staat stelt om het portfolio te diversifiëren en de export van pluimveevlees naar het Midden-Oosten te starten.

Nog geen prijskaartje
Er hangt nog geen prijskaartje aan de overeenkomst. Echter, bronnen melden in de Russische kranten dat het om biedingen van meer dan $2 miljard zou kunnen gaan. Dit hoge bedrag kan worden verklaard door een jaarlijkse groei van 12% tot 13%. 

De waarde van de vleesproducent kan echter worden gedrukt door de hoge schulden. Het bedrijf noteert vanaf 30 september een netto-schuld van ongeveer $804 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden