Inside: Varkensmarkt

DCA Beurspijs vlak van start in 2018

29 December 2017 - Wouter Baan

In de laatste week van 2017 zijn er genoeg varkens om de slachthaken te vullen. Blijft deze situatie ook zo aan het begin van het nieuwe jaar en hoe reageert de DCA Beursprijs 2.0 hierop?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Terwijl de Duitse varkensprijs deze week stabiliseerde op €1,37 per kilo, schaafden de Nederlandse slachterijen (Vion en Compaxo) de noteringen wat bij. Deze week leek de ergste prijsdruk van de noteringen af te zijn. Toch kan het begin januari nog spannend worden. Er zitten nog altijd veel varkens die aan de zware kant zijn en de vleesmarkt is niet prijshoudend.

Het is nog spannend hoe de markt zich ontwikkelt in 2018

Nieuwjaarsdag valt gunstig
Het verleden wijst echter uit dat de start van een nieuw jaar onstuimig kan zijn. Of dit in 2018 ook gaat gebeuren, moet blijken. Aan het begin van de week (woensdag) ging de markt er grotendeels vanuit dat 2018 rustig zou kunnen beginnen. De vraag versus aanbod zou waarschijnlijk zijn balans redelijk snel terug kunnen vinden, wanneer de gebroken slachtweken passé zijn.

Deze verwachting werd mede gebaseerd op het feit dat nieuwjaardag op een maandag valt. Dat is volgens slachterijen gunstig. De hoop is dan ook dat de vleesmarkt in het nieuwe jaar snel weer steun krijgt.

Vleesmarkt drukt
De realiteit is echter dat de vleesmarkt, ook deze week, nog behoorlijk onder druk staat. Zowel de hammen, schouders als de middels moesten enkele centen per kilo inleveren. Ook naar volgende week toe schijnen vleesinkopers stemming te maken en de prijs te willen drukken. Het is wachten hoe de situatie zich in het nieuwe jaar verder gaat ontwikkelen.

Vooralsnog blijft de DCA Beursprijs 2.0 naar komende week toe onveranderd staan op €1,29 per kilo voor geslachte varkens. De prijs van levende varkens noteert eveneens gelijk op €1,02 per kilo.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden