Inside: Varkensmarkt

Opmars Duitse varkensprijs zet door

21 Februari 2018 - Wouter Baan

De stemming op de Duitse varkensmarkt is nog steeds bijzonder goed. De varkensprijs (de VEZG-notering) plust namelijk opnieuw.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een krap aanbod is al weken de drijvende kracht achter deze toonaangevende notering, waaraan andere Europese varkensprijzen zich optrekken.

Internetbeurs loopt voorop 
Nadat de Internetbeurs dinsdag 20 februari met €0,03 steeg tot €1,55 per kilo, lag niets een volgende verhoging van de Duitse varkensprijs in de weg. Toch zijn de opgaven achter de Duitse varkensprijs, die uiteenlopen van €1,46 tot €1,51, ietwat terughoudend.

Desondanks heeft de Nord/West-commissie besloten om tot €1,50 te muteren. Ondertussen zijn er wel geluiden te horen dat de slachterijen genoeg hebben van de forse verhogingen, al plust de varkensprijs van Tönnies eveneens met €0,04.

Kleine kans op verdere verhogingen?
Het tempo (+€0,20 in 4 weken tijd) zou namelijk niet bij te benen zijn op de vleesmarkt. Dit is ook het geluid wat Vion laat horen. Dit verkleint daarom de kans op verdere verhogingen in Duitsland, al klonken dergelijke geluiden 2 weken geleden ook. In Nederland plust Compaxo, met €0,03 tot €1,30 per kilo, ietwat gematigder. Daarentegen zet de notering van Van Rooi Meat een plus weg van €0,06 tot €1,39 per kilo. 

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De Duitse varkensprijs is bijna terug op het niveau van 2017.

Europese varkensprijzen in de lift
In heel Europa stijgen de varkensprijzen; uiteenlopend van €0,04 in Denemarken tot €0,06 in Nederland. De Franse en Spaanse varkensprijs zitten daar precies tussenin. Overigens is het krappe aanbod in Duitsland niet evengoed merkbaar in andere Europese landen.

In Spanje ligt worstmaker El Pozo onder vuur door het schenden van dierwelzijn. Dit bedrijf levert vleesproducten door heel Europa. In België hebben 2 supermarkten besloten de producten van deze leverancier uit de schappen te halen. Het is nog niet duidelijk of dit de Spaanse varkensmarkt uit balans brengt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden