Inside: Varkensmarkt

Varkensprijs Vion haaks op Internetbeurs

4 April 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

De varkensprijs van Vion is gedaald. Dit is niet in lijn met de verwachtingen die in de markt leefden. Ook de Internetbeurs heeft duidelijk anders genoteerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks dat slachterijen in de afgelopen weken stemming maakten voor lagere prijzen, was de verwachting dat de varkensmarkt na Pasen stand kon houden. Het varkensaanbod in Nederland is weliswaar ruim, maar volgens handelaren is het wel houdbaar.

Geen impulsen
Toch heeft Vion anders besloten door de notering met €0,03 te verlagen. Deze beweging staat haaks op de Internetbeurs, die dinsdag 3 april met €0,03 steeg tot €1,51 per kilo. In een verklaring laat de slachterij weten dat de vleesverkopen rondom Pasen tegenvielen, en dat het nog steeds aan impulsen ontbreekt. Vooral de hammen en de baconafzet oefenen druk uit op de varkensprijs.

Ook buiten Europa is er volgens Vion sprake van prijsdruk. Zo staat de varkensprijs in de Verenigde Staten (VS) al tijden onder druk. Dat China varkensvlees uit de VS met 25% gaat belasten, doet het negatieve sentiment natuurlijk geen goed. Vion laat weten dat deze maatregel op korte termijn waarschijnlijk steun gaat bieden aan de Europese varkensexport. Daartegenover staat echter dat de varkensprijs in China zwaar onder druk staat; hier lijden de Europese exportprijzen onder.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De varkensprijs van Vion beweegt tegen het 5-jarig gemiddelde in. 

Italiaanse varkensprijs onderuit
In de ISN-prijsvergelijking blijven de varkensprijzen in Noordwest-Europa deze week vrij stabiel; met uitzondering van de Franse notering die €0,01 omlaag komt tot €1,400 per kilo. In Zuid-Europa is wel sprake van prijsdruk; met name in Italië. Daar daalt de notering namelijk met €0,05 tot €1,806 per kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden