Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs blijft maar onder druk staan

5 Oktober 2018 - Wouter Baan

De prijsdruk op de varkensmarkt gaat maar niet liggen. De DCA Beursprijs 2.0 moet daarom opnieuw de prijs verlagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwachting is dat de Duitse VEZG-notering, die deze week stabiel bleef op €1,40 per kilo, richting de noteringen van de slachterijen zakt. 

Overvolle vleesmarkt
Tönnies verschuilt zich achter de situatie op de vleesmarkt en geeft aan dat de prijsverlaging niet te voorkomen was. Ondanks de uitval van 1 slachtdag toont de vraag naar vlees geen verbetering. Ook Nederlandse slachterijen spreken van een moeizame vleesafzet.

De markt wordt nog steeds verstoord door Belgische aanbieders die onder de prijs door duiken. Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest hebben de Belgen geen toegang meer tot de wereldmarkt. Deze situatie blijft waarschijnlijk voorlopig aanhouden. Ondertussen zijn in België 32 wilde zwijnen besmet met het virus. Naast België wordt de vleesmarkt ook overvoerd vanuit Spanje.

Drukkend aanbod
De komende weken is er opnieuw een ruim varkensaanbod. Het plaatsen van de varkens is volgens handelaren een moeizame aangelegenheid. Uit de opgaven bij DCA-Markets blijkt dat zij aandringen op lagere prijzen. Dit als gevolg van dalende noteringen bij de Nederlandse slachterijen.

De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens daalt met €0,02 tot €1,29 per kilo. De prijs van levende varkens daalt met €0,02 tot €1,04 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden