Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice stuit eindelijk op bodem

8 Oktober 2018 - Wouter Baan - 10 reacties

Er is op de biggenmarkt al weken sprake van dezelfde aanpak. Deze week is er echter wel 1 verschil en dat is het feit dat ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is bijna vanzelfsprekend dat vleesvarkenshouders niet of nauwelijks interesse in biggen tonen. Gezien de meeste biggenprijzen op recordlage niveaus prijken, is dat enigszins opvallend. Het typeert dat er nog altijd weinig vertrouwen is voor een herstel van de varkensprijs.

Handelaren spreken met gelatenheid over de situatie op de markt. Niets lijkt vleesvarkenshouders te bewegen nieuwe biggen op te leggen. De afzet binnen de vaste koppelingen gaat naar omstandigheden nog redelijk, maar de afzet op de vrije markt is een drama.

€24

noteert

DCA BestPigletPrice 
in week 41

De blik vooruit
Aan de horizon gloort enige hoop. Dit omdat handelaren opmerken dat het aanbod kleiner wordt. Dit is in lijn met de seizoensmatige cyclus. Het is voorzichtig waarneembaar dat het aanbod op de biggenmarkt opdroogt. Dit is ook de reden waarom de opgaven bij DCA-Markets overwegend op onveranderd uitwijzen. Daarmee is de hoop dat (inter)nationale 'koopjesjagers' op de vrije markt niet langer afwachten, maar weer opleggen.

Ook op de Duitse markt vormt zich een bodem; de Nordwest-biggenprijs blijft namelijk staan op €29 per big en de trendmelding voor deze week is onveranderd. Ditzelfde geldt voor Denemarken, waar de prijs uitkomt op €33,60 per big (á 30 kilo, PRRS-vrij).

Varkensprjis Vion omlaag
Op de varkensmarkt is de bodem nog niet bereikt. De varkensprijs van Vion daalt deze week met €0,02 tot €1,35 per kilo en reageert daarmee op andere slachterijnoteringen die in de afgelopen week al onderuit gingen. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden