Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice is weer een dertiger

19 November 2018 - Wouter Baan - 12 reacties

De biggenmarkt zit nog steeds in een opwaartse trend. Een goede afzet maakt dat de DCA BestPigletPrice (BPP) deze week (week 47) weer op een dertiger uitkomt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niet zozeer een goede vraag, maar vooral een krapper wordend aanbod is de drijvende kracht op de biggenmarkt. De handelaren weten dat de afzet steeds vlotter gaat en dat er geen losse koppels meer boven de markt hangen.

Duitse trendmelding omhoog
Ook in Duitsland worden de biggen makkelijk geplaatst. Dit is ook te zien aan de Duitse biggenprijs (Nord/West-notering) die met €1 stijgt tot €31 per big. De trend is verhoogd tot €1,50. Ook in Zuid-Europa (Spanje) zit de notering in de lift. De Spaanse Lleida-notering steeg vorige week met €3 tot €30 per big. Ondanks de stijging merken Nederlandse handelaren nog niet direct een substantiële toename vanuit Spanje.

Sowieso moet worden gewaakt voor euforie, gezien de varkensprijzen nog geen aanstalten naar boven maken. Tegelijkertijd wordt gesproken over oplopende toeslagen op de biggenmarkt. Dit heeft DCA-Markets doen besluiten om de notering naar boven toe af te ronden, waarmee de DCA BestPigletPrice met €2 stijgt tot €30 per big.

Vion: verslechterde wisselkoers
Zoals gezegd is de situatie op de varkensmarkt nog steeds hetzelfde, wat maakt dat Vion de varkensprijs laat staan op €1,36 per kilo. De slachterij spreekt van een ruim aanbod en verslechterde wisselkoers wat betreft het Britse pond. De afzet van de procureurs gaat daarentegen wat vlotter, maar per saldo laat het karkas zich niet beter verwaarden.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden