Shutterstock

Inside Varkens

Biggentekort drijft DCA BestPigletPrice op

3 December 2018 - Wouter Baan

De biggennoteringen zitten in de lift en daar is de markt ook naar, want het vinden van plaatsingsruimte kost nauwelijks moeite.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het beschrijven van de situatie op de markt kan kort: "Er is een tekort aan biggen." In het binnenland is er een goede vraag naar biggen, zoals dat al weken het geval is. Er komt volop plaatsingsruimte vrij nu de slachterijen volle bak slachten.

De stijgende noteringen stimuleren de vleesvarkenshouders om haast te maken met de nieuwe opleg, al wordt tegelijkertijd weerstand geuit (dit omdat de varkensprijzen stabiel blijven). Zo laat Vion ook deze week de prijs staan op €1,35 per kilo. Ondanks de krapte is het niet zo dat er geen losse koppels te vinden zijn. Deze worden nog altijd aangeboden en zijn, vergeleken met de noteringen, niet buitensporig duur.

Duitse biggenprijs verder omhoog
De afzet buiten Nederland toont zelfs verbetering, zo laten de exporteurs weten. Deze geluiden matchen met het beeld dat de Duitse biggenprijs (Nord/West) laat zien. De notering plust met €1 tot €33,50 per big. De trend voor deze week wijst opnieuw een verhoging aan. Ook in andere Europese afzetmarkten is een goede vraag naar biggen.

Op korte termijn staat niets een verhoging in de weg. De DCA BestPigletPrice stijgt met €1,50 tot €33,50 per big. De verwachting is dat de opwaartse lijn op de markt nog 1 á 2 weken aanhoudt, om vervolgens rondom de gebroken weken met Kerst en Nieuwjaar af te vlakken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden