Shutterstock

Inside Varkens

Kan de varkensprijs standhouden?

14 December 2018 - Wouter Baan - 2 reacties

Hoewel er nog 1 volle slachtweek voor de boeg staat, bouwt de druk op de varkensprijs zich op. Kan de DCA Beursprijs 2.0 standhouden?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Al weken laten de varkensprijzen een uiterst stabiel beeld zien, waardoor het in zekere zin saai was. Aan die periode lijkt een einde te komen nu de Kerst dichterbij komt. De komende week vallen nog geen slachtdagen uit, maar dat neemt niet weg dat de varkens moeilijk geplaatst worden.

De vleesverwerkende industrie neemt vanaf komende week fors minder onderdelen af, waardoor de noodzaak om de varkens in de slachterij te krijgen minder is. Ook tussen Kerst en Nieuwjaar kan het vlees moeilijk weg; de slachterijen laten weten dat de geslachte varkens daarom (deels) in de vrieshuizen gaan.

Lagere zeugenprijzen 
De zeugenprijzen hebben al een behoorlijke daling laten zien en de kans bestaat dat ook de varkensprijzen dit pad inslaan. De meningen over of de varkensprijzen komende week wel of niet rood kleuren,  lopen uiteen. De hoop is dat de stabiele lijn tot in 2019 kan worden doorgezet, maar of dit lukt is nog maar de vraag. Het gedrag van de (Duitse) slachterijen is onvoorspelbaar en er staan een paar moeilijke weken voor de boeg.

De DCA Beursprijs 2.0 zet de neerwaartse lijn in elk geval niet in, maar blijft staan op €1,28 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens komt uit op €1,03 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden