Shutterstock

Inside Varkens

Kerst krijgt varkensprijs niet in beweging

21 December 2018 - Wouter Baan

Ook in de laatste volle week voor Kerst tonen de noteringen op de varkensmarkt geen enkele beweging. Wat doet de DCA Beursprijs 2.0?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (de VEZG-notering) is deze week voor de elfde keer op rij blijven staan op €1,36 per kilo. Deze stabiele periode in het vierde kwartaal van het jaar is gebruikelijk, maar doorgaans wordt die periode in aanloop naar de Kerst doorbroken. Echter dit jaar was het aanbod van de afgelopen weken telkens te ruim om de varkensprijzen in beroering te brengen.

Logistiek oponthoud
Vanaf woensdag 19 december tot woensdag 2 januari wordt de markt ook gekenmerkt door logistiek oponthoud. Veel vleesverwerkende bedrijven liggen (deels) stil en dat maakt dat diverse onderdelen niet weg kunnen bij de slachterijen. Tegelijkertijd gaat de afzet in het verssegment naar de binnenlandse retail wel door. Dit zorgt bij veel slachterijen voor uitdagingen.

De afgelopen weken zijn er veel varkens geslacht, terwijl het gemiddelde slachtgewicht gedaald is. Dit neemt niet weg dat het varkensaanbod voor de komende week ruim is. Iedere handelaar heeft varkens over en dat zijn de terugkerende ongemakken aan het einde van een kalenderjaar.

DCA Beursprijs 2.0
De DCA Beursprijs 2.0 blijft in de week van Kerst staan op €1,28 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens komt uit op €1,03 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden