Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs stijgt ook in laatste week 2018

24 December 2018 - Wouter Baan

Ook in de laatste week van 2018 zet de DCA BestPigletPrice een verhoging weg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Echter, niets blijkt minder waar te zijn, want ook in week 52 stijgt de DCA BestPigletPrice (BPP). De notering stijgt met €0,50 tot €36,50 per big.

Vraag blijft goed
Ondanks Kerst blijft de vraag naar biggen onverminderd goed. Uit diverse opgaven bij DCA Markets blijkt dat de Nederlandse handel (gemiddeld gezien) opnieuw opteert voor een verhoging. Het beperkte aanbod laat zich gemakkelijk plaatsen, zo luidt het. Er zijn echter ook handelaren die pleiten voor 'onveranderd' en vinden dat de varkensprijs eerst progressie moet tonen. 

Ook in 2015 ging de DCA BPP in week 51 en 52 omhoog, maar toen viel Kerst op vrijdag en zaterdag en dat was qua planning handiger dan dit jaar het geval is. In andere jaren blijven de prijzen doorgaans stabiel in de tweede helft van december. De verhoging van dit jaar onderstreept nog maar eens dat het aanbod krap is. 

Het verloop van de DCA BPP in 2018. 

Gemiddeld €36 per big
Nu het jaar 2018 is voltooid, valt er een definitieve balans op te maken. De notering tikte het hoogste punt (€49,50 per big) aan tussen week 12 en week 16. Medio oktober bereikte de BPP de laagst stand van het jaar (€24 per big). Dit was tevens een historisch diepterecord. Over het gehele jaar gezien is €36,048 per big het gemiddelde niveau en op vrijwel hetzelfde niveau sluit de BPP dit jaar af. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden