Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice maakt pas op de plaats

31 December 2018 - Wouter Baan - 11 reacties

De biggenmarkt staat rond de jaarwisseling in het teken van krapte. Toch maakt de DCA BestPigletPrice deze (gebroken) week een pas op de plaats.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afzet op de biggenmarkt gaat gemakkelijk en de vraag naar biggen is goed. Doordat er in de afgelopen weken veel varkens zijn geslacht, is er in Nederland veel plaatsingsruimte. Het aanbod van biggen is aan de krappe kant.

Ook de vraag uit buitenlandse bestemmingen is goed. Diverse exporteurs laten weten dat Spanje aan de markt is en dat de prijzen goed zijn. Vion laat daarnaast weten dat het de vleesvarkensnotering onveranderd houdt op €1,35.

Notering blijft onveranderd
Toch pleiten veel varkenshandelaren ervoor om de DCA BestPigletPrice onveranderd te houden. Door de jaarwisseling valt er 1 handelsdag uit en daarbij is de notering de afgelopen weken al behoorlijk hard gestegen.

In de laatste 2 maanden van dit jaar pluste de BPP met €12,50 tot €36,50 per big en op dat niveau blijft de notering in de eerste week van dit jaar staan. De verwachting is dat de opwaartse lijn in het nieuwe jaar weer wordt hervat.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden