Shutterstock

Inside Varkens

Biggenhandel wordt wat tammer

21 Januari 2019 - Wouter Baan

De oplopende prijzen op de biggenmarkt stuiten op steeds meer weerstand. Hoe reageert muteert de DCA BestPigletPrice?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De bovenstaande haakjes staan symbool voor de onzekerheid, want de vleesvarkenshouders hebben geen zekerheid in hoeverre de varkensprijs over 4 maanden is gestegen. Het is dus nog onduidelijk of de opleg (met terugwerkende kracht) duur is, of niet.

De hoop en verwachting is dat de varkensprijzen gaan stijgen. Wat dat betreft zit het jaar 2018 nog vers in het geheugen; Ook in dat jaar was die verwachting er, maar deze kwam naderhand niet uit. De gedachte tempert de verwachtingen voor dit jaar. 

Verhoging BPP
Door de koude temperaturen in Noordwest-Europa is het aannemelijk dat er groeivertraging bij vleesvarkens optreedt. De effecten daarvan moeten echter nog blijken. Daarentegen verloopt de afzet niet per se stroef, waardoor veel handelaren bij DCA-Markets nog altijd pleitten voor een kleine verhoging. De DCA BestPigletPrice stijgt daarom met €0,50 tot €38,50 per big.

Ook in omliggende landen zijn stijgende prijzen zichtbaar. In Duitsland is de Nord/West-notering met €0,50 gestegen tot €38 per big en voor deze week is eenzelfde verhoging te verwachten. De Spaanse biggenprijs ging afgelopen week door de psychologische grens van €40. In Denemarken is de biggennotering wel afgevlakt op omgerekend €40,90 per big, à 30 kilo.

Vion: onveranderd
Hogere prijzen laten vooralsnog op zich wachten, want de prijs van Vion blijft staan op €1,39 per kilo. De verslechtering op de vleesmarkt zet door; de opbrengsten van de diverse onderdelen zijn volgens de slachterij over de gehele linie teruggezakt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden