Shutterstock

Inside Varkens

Slachtcijfers tonen loodzware varkens

26 Januari 2019 - Wouter Baan

Wat het meeste opvalt uit de slachtcijfers, is dat de varkens op het moment loodzwaar zijn. Het gemiddelde Nederlandse slachtgewicht noteert bijna 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de varkensprop dit jaar redelijk meeviel, noteert het Nederlandse slachtcijfer in de tweede en derde week van januari ruim boven de grens van 300.000 slachtingen. Qua aantallen liggen de cijfers in lijn met vorig jaar. 

Het gemiddelde slachtgewicht noteert daarentegen fors hoger. In week 3 kwam dit cijfer uit op 99,60 kilo, een record. Dit is bijna 4 kilo hoger dan het langjarig gemiddelde in die week. De verwachting is dat de gewichten langzaam gaan dalen.

Het aantal slachtingen in Nederland over de afgelopen 52 weken.

Boven grens van 1 miljoen
Het Duitse slachtcijfer zat in de eerste week van januari alweer boven de grens van 1 miljoen en het slachtcijfer over week 2 noteert 1,024 miljoen varkens. Dat is bijna 2% hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Ook liggen de slachtcijfers nipt boven het 5-jarig gemiddelde. De gemiddelde slachtgewichten bewegen stabiel tussen de 97 en 98 kilo.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht wordt besteed aan de mestmarkt, de voermarkt en de rentemarkt. Klik hier om het Trendrapport te lezen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden