Shutterstock

Inside Varkens

Tiende verhoging op rij voor DCA BestPigletPrice

11 Maart 2019 - Wouter Baan

De biggenmarkt blijft naar boven kijken, al neemt de weerstand van vleesvarkenshouders wel toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is inmiddels al weer een paar weken geleden dat de varkensprijs omhoog ging. Omdat de biggenprijzen gestaag doorstijgen, worden vleesvarkenshouders steeds ongeduldiger en neemt de weerstand tegen hogere biggenprijzen toe. 

Hogere biggenprijzen 
Ook de biggenmarkt in Duitsland blijft in het teken staan van schaarste. Vleesvarkenshouders moeten nog steeds wachten, voordat de partijen worden geleverd. Vanuit Duitsland wordt dan ook aan Nederlandse biggen getrokken.

De Nord/West-biggenprijs is met €0,50 tot €42,50 per big. De verwachting is dat deze verhoging ook volgende week op de borden staat. De DCA BestPigletPrice stijgt met €0,50 tot €44 per big. Daarmee schrijft de noteringen de tiende verhoging op rij.

Gelijkblijvende varkensprijzen 
Zoals verwacht blijft de varkensprijs van Vion ook deze week staan op €1,43 per kilo. De slachterij spreekt over een normaal aanbod van zware vleesvarkens. Op de vleesmarkt loopt de baconafzet naar het Verenigd Koninkrijk wel wat soepeler, maar per saldo spreekt het vleesconcern nog altijd over een overanderde prijsstelling. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden