Shutterstock

Inside Voer

Ook zeugenvoer daalt in prijs

29 Maart 2019 - Tim Roetman

De brokprijzen hebben over de maand maart een fikse daling neergezet. Hier profiteren vooral de zeugenhouders van, gezien de zeugenvoeders aanzienlijk in prijs zijn gedaald. Waar komen de prijzen op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen van zeugenbrok dracht, start/overgangskorrel en zeugenbrok lakto daalden allen met €0,30 tot respectievelijk €26,20, €30,15 en €30,80 per 100 kilo. De prijs van vleesvarkensbrok daalde met €0,15 naar €26,20 per 100 kilo, terwijl de prijs van babybiggenkorrel met €0,20 daalde naar €37,40 per 100 kilo. Dat tonen nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research (WUR) aan. 

Daling zet door
De brokprijzen lieten afgelopen periode een flinke stijging zien, als gevolg van de droogte van afgelopen zomer, maar zijn nu weer op zijn retour. De mengvoerprijsindicator voorziet in de komende maanden een stabiel tot licht dalend prijsbeeld. Of die verwachting uitkomt, is sterk afhankelijk van het weer in de diverse productieregio's van de voergrondstoffen. 

De daling in de brokprijzen wordt veroorzaakt door de lagere noteringen voor zowel voertarwe als voergerst, wat in veel rantsoenen dominant aanwezig is. De brokprijzen reageren vaak met een vertragend effect (van zo’n 3 maanden) op deze ontwikkeling. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden