Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice trekt een sprintje

1 April 2019 - Wouter Baan - 3 reacties

De stijgende varkensprijzen zetten ook de gemoederen op de biggenmarkt op scherp. De DCA BestPigletPrice trekt daarom een sprintje en loopt daarmee het gat tot €50 dicht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biggen is de afgelopen weken enorm toegenomen, nu op de varkensmarkt alle remmen los zijn. De varkensprijs van Vion zet deze week een monsterstap omhoog en stijgt met €0,11 tot €1,66 per kilo. Dit nadat de DCA Beursprijs 2.0 ook al flink steeg. De slachterij spreekt van een vlotte vleesafzet, met name in China. Wel uiten vleesverwerkers weerstand tegen de snel oplopende prijzen. 

Veel vraag
Hoewel het seizoensmatige aanbod toeneemt, heeft dat geen dempend effect op de prijs. De handelaren zeggen dat er van alle kanten aan de biggen wordt getrokken; zowel de binnenlandse vraag als exportvraag is goed. De Europese vleesvarkenshouders willen alle stalruimte opvullen, zodat er in de zomer geprofiteerd kan worden wanneer de varkens (waarschijnlijk) schreeuwend duur zijn.

De verhogingen van de Duitse biggenprijzen zijn indrukwekkend; zo stijgt de VEZG-notering deze week met €4 tot €50,50 per big. Deze beweging wordt naar verwachting gevolgd door de Nord/West, gezien de commissie een trendmelding heeft aangekondigd die wijst op een verhoging van €3 tot €5 per big. Daarmee is het waarschijnlijk dat de grens van €50 gepasseerd wordt.

Wachttijden lopen op 
Uit Duitsland worden signalen opgepikt dat de leveringstijden oplopen, waar inmiddels al een paar weken sprake van is. In Nederland loopt de handel binnen de vaste koppelingen redelijk voorspoedig, al zijn er niet of nauwelijks vrije biggen beschikbaar. Daarom opteren handelaren bij DCA-Markets voor een fikse verhoging van de DCA BestPigletPrice.

Vorige week kopten we al dat de €50 op de biggenmarkt weer in zicht kwam en prompt 1 week later staat dit niveau al op de borden. De BPP-notering stijgt namelijk met €3 tot €50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden