Shutterstock

Inside Varkens

Blijft DCA BestPigletPrice omhoog kijken?

23 April 2019 - Wouter Baan - 28 reacties

De eerste signalen na Pasen wijzen uit dat de varkensprijzen de opwaartse lijn nog niet direct kunnen hervatten. Hoe zit dat met de biggenprijzen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Duitsland blijft de vraag naar biggen onverminderd goed. De uitval van enkele slachtdagen rond Pasen doet daar blijkbaar geen afbreuk aan. De VEZG-biggenprijs plust deze week met €1,50 tot €60 per big. Die mutatie is ook de trendmelding voor de Nord/West-biggenprijs.

Meningen verdeeld
Vanuit Nederland komen wat wisselende reacties. Sommige handelaren spreken van een ruimer seizoensmatig aanbod en een afvlakkende vraag. Door de uitval van slachtdagen is minder plaatsingsruimte. Daarbij loopt de vraag vanuit Spanje wat terug. Een gedeelte van de handelaren pleit voor onveranderd tot een lichte verhoging.

De andere handelaren spreken nog altijd van een wilde vraag en opteren voor verdere verhogingen, ook om zodoende verder oplopende toeslagen tegen te gaan. Ondanks de verdeelde kijk van handelaren, noteert de DCA BestPigletPrice (op basis van de ruim 20 opgaven bij DCA Markets) een verhoging van €1 tot €57 per big.  

Vion noteert onveranderd
De varkensprijzen hebben de opwaartse lijn na Pasen nog niet ingezet. Zo stabiliseerde de Internetbeurs dinsdag 16 april op €1,79 per kilo. Ook Vion laat de notering ongemoeid op €1,80 per kilo. Het vleesconcern spreekt van onveranderde omstandigheden ten opzichte van vorige week. Dat komt in het kort neer op weerstand vanuit de vleesverwerkende industrie en een normaal varkensaanbod.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden