Shutterstock

Inside Varkens

De biggenkrapte is verleden tijd

29 April 2019 - Wouter Baan

Het biggenaanbod wordt merkbaar ruimer. Daarentegen kijken de biggenprijzen, waaronder de DCA BestPigletPrice, nog altijd omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handelaren maken melding van een ruimer aanbod, wat ook aansluit met de seizoensmatige cyclus. Door de uitval van diverse slachtdagen is de doorstroom gestagneerd, waardoor de aflevergewichten verder oplopen. De vraag vanuit Nederlandse vleesvarkenshouders was, is en blijft in de komende weken waarschijnlijk goed. Wel neemt de weerstand tegen de gestegen biggenprijzen toe, nu de varkensprijzen een pas op de plaats zetten.

Duitse notering plust verder 
De biggenexport richting Duitsland blijft goed, vanwege krapte. De Duitse biggenprijs (de VEZG-notering) plust zodoende met €1 tot €61 per big. Ook de Nord/West-biggenprijs zit nog niet aan zijn plafond. De trendmelding voor deze week wijst een verhoging aan van €1 per big, nadat de notering vorige week al €1,50 bijschreef tot €60 per big. De Spaanse vraag zwakt de laatste weken wat af. Daar geeft ook Spaanse biggenprijs blijk van, die afgelopen week gelijk bleef op €53 per big.

De varkensprijs van Vion blijft deze week, zoals verwacht, staan op €1,80 per kilo. Hoewel de varkensprijzen (nog) niet verder stijgen, opteren een aantal handelaren wel voor een verhoging van de DCA BestPigletPrice. Dit om de toeslagen enigszins binnen de perken te houden.

Plus voo BPP
Er zijn overigens ook handelaren die pleiten voor onveranderd. Per saldo wijzen de opgaven bij DCA Markets echter een verhoging aan van €0,50 tot €57,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden