Shutterstock

Inside Varkens

60 euro te hoog gegrepen voor DCA BestPigletPrice

6 Mei 2019 - Wouter Baan

Daar waar de Duitse biggenprijzen verder stijgen, vlakt de DCA BestPigletPrice (BPP) deze week af. Wat is hier de reden van?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vanuit Duitsland wordt ook nog steeds hard aan de biggen getrokken en daar profiteert ook de Nederlandse biggenexport van. De Duitse prijzen zijn de grens van €60 inmiddels gepasseerd en het plafond is nog niet bereikt. De Duitse VEZG-notering, die een voorloper is van de Nord/West-biggenprijs, stijgt deze week met €1 tot €62 per big.

Duitsland is vooral een importerend land, waardoor de biggenkrapte daar langer aanhoudt. De stabiele varkensprijzen zorgen er overigens wel voor dat de biggenprijzen vaart minderen, in vergelijking tot de weken hiervoor.

BPP vlakt af
De vraag vanuit Spanjevlak daarentegen af; bovendien uiten Spanjaarden weerstand tegen de opgelopen biggenprijzen. Een aantal weken geleden boden de Spaanse varkensintegraties nog (ruim) boven de noteringen, maar daar is nu geen sprake meer van.

In Nederland is de grens van €60 per big voorlopig te hoog gegrepen voor de DCA BestPigletPrice. De notering blijft staan op €57,50 per big. Ook de biggenprijs in Denemarken, wat eveneens een exporterend biggenland is, is afgevlakt op omgerekend €67 per big (á 30 kilo). 

Vleesafzet verloopt moeizaam
De varkensprijs van Vion staat voor de vierde week op rij op €1,80 per big. Het varkensaanbod is volgens de slachterij, , in lijn met de vraag, wat nog altijd een gevolg is van Pasen. De vleesafzet verloopt moeizaam; vooral de afzet van hammen, procureurs en bacon staat onder druk. Daarbij zijn de Europese varkensprijzen volgens Vion te hoog om in Azië goed te kunnen concurreren met andere exporteurs. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden