Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs heeft geen last van groeiend aanbod

3 Juni 2019 - Wouter Baan

De biggenprijzen zitten aan het maximum. Hoewel het aanbod oploopt, zijn verlagingen op dit moment niet aan de orde. De DCA BestPigletPrice blijft daarom onveranderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt bevindt zich in een fase waarin het aanbod oploopt. Het oplopende aanbod geeft vooralsnog echter geen noemenswaardige problemen en de aflevergewichten stijgen beperkt. Er zijn her en der wat losse koppels die boven de markt hangen, maar uiteindelijk komen ook deze op hun plek terecht.

De krapte in Duitsland verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Het aanbod komt de vraag vanuit Duitse vleesvarkenshouders, die nog steeds goed is, daarmee tegemoet. Ook Nederlandse exporteurs profiteren van de goede Duitse vraag, die wordt gevoed door de gedachte dat de prijzen spoedig aantrekken. De Duitse biggenprijzen zijn afgevlakt op een recordniveau van €64 per big. Dat niveau blijft naar verwachting ook de komende weken gehandhaafd.

Vion verhoogt
In Nederland blijft de DCA BestPigletPrice staan op €57,50 per big. Als de varkensprijzen deze week een stap zetten, dan zal dat de bodem onder biggenprijzen verstevigen. Vion neemt als slachterij het initiatief door de notering met €0,02 te verhogen tot €1,85 per kilo. Dat is het hoogste niveau sinds de nazomer van 2013. De slachterij zegt dat de verhoging een gevolg is van de ontwikkelingen op de Europese markt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden