Shutterstock

Inside Varkens

Druk op prijsontwikkeling biggen neemt toe

1 Juli 2019 - 33 reacties

Er is al een aantal weken sprake van meer bewolking boven de Nederlandse biggenmarkt. De aanzet voor deze situatie kwam een aantal weken terug vanuit Spanje. Wat betekent dit voor de DCA BestPigletPrice?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een lange periode was onder meer Spanje de animator voor de stemming en prijsontwikkeling op de Nederlandse biggenmarkt. Het 'Spanje-effect' in de DCA BesPigletPrice zou om en nabij €5 zijn, zo melden insiders. Nu het tij gekeerd is en Spanje minder aan de markt is, moet dit zichtbaar worden in de noteringen.

Zo leverde de biggennotering van Van Rooi (VRBP-Basis) afgelopen week €2 in, net zoals die van Vion. Deze noteringen kwamen respectievelijk uit op €55 (exclusief btw) en €62 (inclusief btw). Een vergelijkbaar beeld was zichtbaar in Spanje, waar de notering nu staat op €49 (exclusief btw). Ook de BPP moest na 8 weken onveranderd het prijsniveau naar beneden bijstellen.

Moeizame markt
Voor deze week lijkt de markt er nog moeizamer bij te liggen. Het aanbod van biggen is groot en de verkoop (buiten de vaste koppelingen om) gaat stroef. Uit de inbreng kan slechts 1 conclusie worden getrokken en dat is dat zich een dalende trend aftekent. De BPP noteert voor deze week €54,50, wat een daling is van €2.

Ondanks de negatieve bijstellingen van veel Europese noteringen, bleef de Duitse biggennotering (Nord/West) van maandag 1 juli (bepalend voor de biggenprijs van afgelopen week) op €64 staan. Ook voor deze week gaan onze oosterburen uit van een onveranderde prijsstelling.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden