Shutterstock

Inside Varkens

Varkensstapel in VS blijft maar groeien

5 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness

De varkensstapel in de Verenigde Staten is met 4% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de raming per 1 juni, zo meldt het kwartaalbericht van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ten opzichte van de raming van 1 maart steeg het aantal varkens met 1% naar 75,5 miljoen varkens. Sinds het begin van de ramingen in 1963, is de Amerikaanse varkensstapel nog niet eerder zo groot geweest op 1 juni. Vooral het recordaantal geboren biggen in de periode maart tot en met mei verklaart de groei.

Per worp bedroeg het aantal levend geboren biggen namelijk 11. In totaal brachten 3,11 miljoen zeugen in de periode van maart tot en met mei een toom biggen ter wereld, een stijging van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat ongeveer 3,18 miljoen fokzeugen tussen juni en augustus gaan werpen. Dit is een kleine daling vergeleken met de zomer van 2018, maar 3% meer dan in de zomer van 2017.

20% groei in 5 jaar tijd
De laatste keer dat de Amerikaanse varkensstapel in omvang daalde, was in 2014. In dat jaar telde het land minder dan 62 miljoen varkens. Daarna kwam er jaarlijks telkens enkele procenten bij, tot een totaal van 20%. De varkensstapel steeg de afgelopen 5 jaar met ruim 13 miljoen varkens.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden