Shutterstock

Inside Varkens

Klein plusje internetbeurs in verstoorde slachtweek

26 Juli 2019 - Wouter Baan

De slachtcijfers in de afgelopen weken lagen redelijk op peil, maar de smorende temperaturen van de afgelopen dagen hebben de aanvoer bij slachterijen flink verstoord. De Duitse Internetbeurs reageert hierop met een klein plusje.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Nederland werden afgelopen week 292.000 varkens geslacht, met een gemiddeld gewicht van 96,40 kilo. Daarmee wijkt het slachtcijfer nauwelijks af van dezelfde week in 2018. In Duitsland hingen 904.654 varkens aan de haken. Dit is een daling van bijna 3% vergeleken met dezelfde week vorig jaar. Hierbij zijn 14.788 geslachte fokzeugen inbegrepen wat ruim 10% lager is dan in 2018.

Het is zeer waarschijnlijk dat de slachtcijfer van deze week een knauw gaat krijgen. De hitteprotocollen die deze week gelden, hebben immers een drukkend effect op de aanvoer bij slachterijen. Daarbij was het aanbod slachtrijpe varkens al krap. Danish Crown geeft bijvoorbeeld aan dat in Denemarken zo'n 32.000 varkens zijn doorgeschoven naar volgende week. Deze aantallen staan gelijk aan de uitval van ongeveer 1 slachtdag.

Klein plusje op varkensmarkt
De Internetbeurs pluste vrijdag weer eens, met €0,01 tot €1,81 per kilo. Hierbij werden alle 13 aangeboden partijen afgenomen. Deze ontwikkeling geeft aan dat slachtrijpe varkens in Duitsland gevraagd zijn. Toch is het niet waarschijnlijk dat andere varkensprijzen hierop gaan reageren, want ook deze week bleven de impulsen op de vleesmarkt uit.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden