Shutterstock

Inside Varkens

Hitte niet bevorderlijk voor varkensprijzen

26 Juli 2019 - Wouter Baan

Doorgaans spinnen de varkensprijzen garen bij fraaie weersomstandigheden. Deze week is het echter te warm geweest om impulsen los te krijgen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks groeivertraging is het varkensaanbod ruimer dan een week geleden. Vanwege de hitteprotocollen moeten namelijk de nodige vrachten worden doorgeschoven. Zodoende is het aanbod naar volgende week toe voldoende ruim, zo geven diverse handelaren aan.

Vakantieperiode op vleesmarkt 
Het hete weer werkt ook niet bevorderlijk voor de vleesconsumptie. De vleesafzet heeft zelfs ingeboet. De vakantieperiode is hier vooral debet aan, omdat diverse vleesverwerkers simpel om minder grondstof verlegen zitten. Kortom: de hitte werkt eerder bedwelmend dan bevorderlijk voor de varkensprijzen.

Daarom is niet verwonderlijk dat de Duitse varkensprijs deze week gelijk bleef op €1,74 per kilo. Dit is overigens wel bijna 20 cent boven het 5-jarig gemiddelde. Sinds 2013 stond de varkensprijs in deze tijd van het jaar niet meer zo hoog.

Nog een paar taaie weken
Tropisch weer maakt volgende week plaats voor wisselvalliger weer. Daarmee neemt de groeivertraging waarschijnlijk ook af. Zolang het vakantieperiode is, blijven het waarschijnlijk taaie weken. Temeer omdat de afzet buiten Europa ook wat stroever gaat. Met name China is afwachtend om grote volumes tegen relatief hoge prijzen te contracteren.

De DCA Beursprijs 2.0 blijft zodoende staan op €1,63 per kilo voor geslachte varkens. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €1,31 per kilo.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden