Shutterstock

Inside Voer

Is einde prijsdalingen varkensbrok in zicht?

31 Juli 2019 - Kimberly Bakker

De prijzen voor varkensbrok zijn over de maand juli opnieuw gedaald, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. De mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness laat echter zien...

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van vleesvarkensbrok is in de maand juli met €0,30 gedaald tot €24,65 per 100 kilo. Ook de prijs van babybiggenkorrel laat over afgelopen maand een daling zien: -€0,30 tot €35,65 per 100 kilo. Over de afgelopen 3 maanden heeft dit product daarmee een daling neergezet van €1,40. De prijs van start/overgangskorrel zakte van €28,90 in juni naar €28,55 per 100 kilo in juli (-€0,35).

De prijsdalingen voor zeugenbrok dracht en lakto zijn wat gematigder. De prijzen van deze producten zakken met €0,10 tot respectievelijk €24,80 en €29,10 per 100 kilo. Overigens lijken de prijsdalingen wel ten einde te zijn. De mengvoerprijsindicator laat zien dat voor de komende maanden een relatief stabiele prijs verwacht wordt. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de lagere grondstofkoersen inmiddels in de brokprijzen verdisconteerd zijn. 

Beweging grondstoffenkoersen 
Hoewel er zorgen zijn over de droogte in Europa en Rusland, reageren de tarweprijzen daar (nog) niet direct op. Dit komt omdat de eindvoorraden momenteel relatief ruim zijn. Daarnaast staan de meeste gewassen er in algemene zin goed bij, waardoor de oogstprognose goed is. In Rusland is de verwachte tarweoogst wel naar beneden toe bijgesteld, al wordt er nog steeds een goede opbrengst verwacht.

De weersomstandigheden zullen in elk geval tot september sturend gaan zijn voor de richting die de grondstofkoersen kiezen. Dit maakt het lastig om voor de langere termijn te voorspellen welke richting de brokprijzen gaan kiezen.

Meer prijzen en grafieken zijn te vinden in onze database.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden