Shutterstock

Inside Varkens

Chinese varkensprijs heeft nieuw record te pakken

13 Augustus 2019 - Wouter Baan

Wat al in de lijn der verwachting lag, is nu daadwerkelijk een feit: de Chinese varkensprijs heeft namelijk het record uit 2016 verbroken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde Chinese varkensprijs heeft maandag 12 augustus een prijs aangetikt van 21,55 yuan per kilo levend gewicht (€2,72 per kilo). Dit is het hoogste niveau ooit. Het vorige record dateerde uit 2016 toen de Chinese varkensprijs piekte op 20,80 Chinese yuan per kilo (€2,62).

De Chinese varkensprijs is een gemiddelde van alle noteringen per regio of provincie. In het zuiden van China lagen de prijzen al langer boven het record. De hoogste prijs wordt betaald in de provincie Guanxi, wat in het zuiden van China ligt. Daar wordt 26,64 yuan per kilo betaald, wat bij huidige wisselkoers neerkomt op €3,30 per kilo.  

Afrikaanse varkenspest
De aanleiding voor de hogere varkensprijzen laat zich gemakkelijk raden. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is de varkensstapel in het land flink uitgedund. Rabobank verwacht dat het aantal varkens mogelijk op een halvering afstevent. De gehele wereldmarkt is hierdoor in beweging.

Ook in Nederland zijn de varkensprijzen op weg naar recordhoogtes. De varkensprijs van Vion evenaarde deze week het record uit 2013 door met €0,10 te plussen tot €1,93 per kilo. Een verdere stijging ligt bovendien in het verschiet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden