Shutterstock

Inside Varkens

Europa produceert minder varkensvlees

23 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

De Europese Unie heeft over mei 4% minder varkensvlees geproduceerd dan vorig jaar in diezelfde maand. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. Daarbij laten ook de slachtcijfers een daling zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Europese varkensvleesproductie komt voor mei uit op 1,9 miljoen ton, wat 4% minder is dan vorig jaar in deze maand. De afname wordt vooral veroorzaakt door de fikse daling in de productie van Denemarken (-30%), al laat dit land zeer volatiele cijfers zien als het gaat om de productie en het aantal slachtingen. Daarnaast daalde het aantal slachtingen in Europa met 4% tot 21 miljoen dieren.

Duitsland produceert ook minder
In Duitsland, het grootste varkensvleesproducerende landen in Europa, is de productie eveneens gedaald, al bleef de afname beperkt tot circa 1%. De productie komt voor mei uit op 429.000 ton varkensvlees. Op jaarbasis daalde de productie in Duitsland tot en met mei met 3% tot 2,2 miljoen ton.

Spanje iets hoger
Daarentegen is de varkensvleesproductie in Spanje juist toegenomen. De productie ligt momenteel 3% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland bleef de productie vrijwel gelijk aan vorig jaar in mei en komt daarmee uit op 132.890 ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden