Shutterstock

Inside Varkens

Vrije biggen gaan moeizaam van de hand

2 September 2019 - Wouter Baan

De biggenmarkt wordt gekenmerkt door 2 stromingen. De afzet binnen de vaste koppelingen verloopt gemakkelijk, maar voor de vrije bigkoppels is ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is inmiddels september en dat is doorgaans niet de sterkste maand voor de biggenprijzen. Het is dan ook merkbaar dat het seizoensmatige aanbod groeit, terwijl de vraag export wat terugloopt. Zo bieden Spaanse integraties al een paar weken geld terug.

Ook de afzet naar Duitsland verloopt tam. In dit land zijn de vraag en het aanbod weliswaar redelijk in evenwicht, maar het ontbreekt aan prikkels die de biggenmarkt een boost geven. De VEZG-notering blijft deze week stabiel op €57 per big, net als de Nordwest-biggenprijs over de afgelopen week. 

Stabiele BPP
Een groot deel van de Nederlandse handelaren pleit voor een stabiele mutatie van de DCA BestPigletPrice. De notering blijft zodoende gelijk op €45,50 per big. De afzet binnen vaste koppelingen loopt prima door. Wel groeit het aantal losse koppels die moeizaam van afnemer wisselen.

Dankzij de stabiele varkensprijzen is de druk op de biggenmarkt nog te overzien. De varkensprijs van Vion blijft ook deze week staan op €1,93 per kilo. De slachterij maakt de opmerking dat de goede vleesexport richting China de mindere Europese vleesmarkt compenseert.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden