Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice houdt stand ondanks prijsdruk

9 September 2019 - Wouter Baan

De afzet van vrije biggen gaat steeds moeizamer en daarmee groeit de roep om lagere biggenprijzen. Deze mening wordt echter niet door iedere handelaar gedeeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt bevindt zich een lastige periode. Het seizoensmatige aanbod groeit, terwijl de animo op te leggen afneemt. De opleg van nu komtn eind december/begin januari als vleesvarken op de markt en dan is de vraag van slachterijen doorgaans tam. Het gevolg hiervan is dat er weinig belangstelling is voor losse koppels.

Zwakkere Duitse vraag
Onder de Duitse vleesvarkenshouders was de drang om op te leggen tot voor kort uitstekend, maar dat zwakt nu ietwat af, zo melden handelaren. De export richting Spanje en Oost-Europa loopt al langer wat stroever. De Duitse biggenprijs (de VEZG-notering) blijft vooralsnog wel staan op €57 per big.

Zolang de varkensprijzen in Duitsland op het huidige niveau blijven staan, is het aannemelijk dat de Duitse biggenprijzen standhouden. Een hogere varkensprijs is momenteel waarschijnlijker, waardoor de bodem onder de Duitse biggenprijs stevig aanvoelt.

BPP blijft gelijk
In ons land is deze zekerheid minder aan de orde, gezien Nederland van export afhankelijk is. De roep om een verlaging in de DCA BestPigletPrice klinkt bij sommige handelaren dan ook iets harder. Tegelijkertijd zijn er ook handelaren die vinden dat de notering onveranderd moet blijven. Die laatste groep heeft de overhand, want op basis van de opgaven bij DCA-Markets blijft de BPP staan op €45,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden