Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice opnieuw onveranderd

16 September 2019 - Wouter Baan

Met uitzondering van losse koppels, die moeilijk te plaatsen zijn, is de biggenmarkt redelijk in balans. Daarom blijft de DCA BestPigletPrice op hetzelfde niveau staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biggen is redelijk prima nu de situatie op de varkensmarkt langere tijd goed is en hoogstwaarschijnlijk ook goed blijft. De geslonken zeugenstapel in Nederland en Duitsland maakt dat het aanbod binnen de vaste koppelingen behapbaar is. Dit neemt niet weg dat er losse koppels zijn, waarvoor beperkt animo voor is. 

Stabiele prijzen doen recht aan de situatie. Dat de Duitse biggenprijs (de VEZG-notering) al 6 weken €57 noteert, mag dan ook geen verrassing zijn. Dit is bijna €10 boven het langjarig gemiddelde. In Nederland blijft de DCA BestPigletPrice deze week gelijk op €45,50 per big. Wat opvalt is dat de zienswijze bij handelaren uiteenloopt. Waar de voor een verlaging pleit, dringt de ander juist soms op een verhoging aan. 

Gelijke varkensprijzen 
In navolging op de stabiele DCA Beursprijs, blijft ook de varkensprijs van Vion stabiel: €1,93 per kilo. De slachterij zegt dat de vleesafzet naar China goed loopt. Wel wordt opgemerkt dat er ontwikkelingen zijn tussen China en de Verenigde Staten wat betreft het schrappen van de importheffingen op onder meer varkensvlees. Dit zou nadelig kunnen zijn voor Europese vleesexporteurs.   

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden