Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs 2.0 al 8 weken op rij stabiel

27 September 2019 - Wouter Baan

De hoop op een hogere varkensprijs wordt, naarmate de weken vorderen, steeds meer de kop ingedrukt. Een ruim varkensaanbod houdt de markt in balans.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijzen bewegen ondertussen al wekenlang stabiel. Het gaat te ver om te zeggen dat de prijzen in beton zijn gegoten, maar er zijn ook geen signalen die op een verhoging of een verlaging wijzen.

De afzet van varkensvlees naar China is (en blijft waarschijnlijk) dusdanig goed dat de traditionele najaarsdip gemakkelijk kan worden gepareerd. Tegelijkertijd is het aanbod van slachtrijpe varkens in Nederland en omliggende landen dusdanig ruim dat een verhoging ook niet aan de orde is. Dit ondanks dat slachterijen ook op zaterdag zijn gaan slachten. 

Vleesmarkt in balans
De vleesmarkt binnen Europa is redelijk in balans, met overwegend stabiele prijzen. Met het oog op het oktoberfeest in Duitsland zijn fokzeugen door slachterijen gevraagd. Zo verhoogde Tönnies deze week de notering met €0,02 tot €1,33 per kilo.

Een hogere varkensprijs is echter niet realistisch, wijzen de opgaven bij DCA-Markets uit. De DCA Beursprijs 2.0 voor de geslachte varkens noteert voor de achtste week op rij onveranderd op €1,76 per kilo. De prijs van levende varkens blijft staan op €1,42 per kilo. Een dergelijke stabiele periode in deze tijd van het jaar is niet gebruikelijk. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden