Shutterstock

Inside Varkens

Europese varkensprijzen houden koers vast

9 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De Europese varkensprijzen houden de koers die vorige week ingezet is vast, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Duitse belangenbehartiger ISN. Dit maakt onder meer dat de Deense varkensprijs verder stijgt en de Spaanse prijs de weg naar beneden doorzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit de gegevens van belangenorganisatie ISN blijkt dat de varkensprijzen in de Europese Unie hun koers van vorige week doorzetten. Dit betekent dat de varkensprijs in Nederland stabiel blijft op €1,723 per kilo en de Duitse varkensprijs het niveau van €1,796 per kilo vasthoudt. De Franse varkensprijs blijft in week 41 stabiel op €1,903 per kilo. Daarmee staat de prijs voor de vierde week op dit niveau.

De varkensprijs in België blijft in deze week staan op €1,655 per kilo, wat betekent het land ver achterblijft op de rest van de varkensprijzen in de Europese Unie. Het verschil met Nederland is inmiddels opgelopen naar zo’n €0,60.

Spanje en Denemarken muteren
De Spaanse varkensprijs toont inmiddels al een paar weken een daling en die trend zet het deze week door. De varkensprijs daalt namelijk met €0,009 tot €1,912 per kilo, wat ervoor zorgt dat de prijs nog maar €0,009 van de Franse varkensprijs afstaat. Als de prijs volgende week eenzelfde verlaging doorvoert, dan komen de beide prijzen op dezelfde hoogte te staan.

De varkensprijs in Denemarken houdt de koers van afgelopen week ook vast, wat betekent dat de varkensprijs voor de tweede week op rij stijgt. De prijs stijgt wederom met €0,027, waardoor de varkensprijs uitkomt op €1,790 per kilo. Daarmee staat de prijs bijna gelijk aan de varkensprijs in Duitsland.

Rustige stemming
Het bovenstaande toont aan dat de stemming op de varkensmarkt al een paar weken hetzelfde is. Er zijn ruim voldoende varkens en de afzet naar China loopt uitstekend door. De combinatie van die 2 factoren zorgt voor een stabiele markt. De DCA Beursprijs bleef vorige week dan ook stabiel op €1,76 per kilo voor geslachte varkens en op €1,42 per kilo voor levende varkens.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden