Shutterstock

Inside Varkens

Vraag naar biggen zeker niet minder

14 Oktober 2019 - Wouter Baan - 4 reacties

De biggenmarkt lijkt dit jaar aan de traditionele najaarsdip te ontsnappen, al is de term 'ontsnappen' daarbij redelijk zwaar aangezet. De afzet van biggen binnen de vaste koppelingen verloopt namelijk prima, terwijl de exportvraag lijkt te verbeteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarbij zijn er relatief weinig vrije biggen die uiteindelijk ook, zonder al te veel moeite, van eigenaar wisselen. De prijzen liggen volgens handelaren hierbij veelal op noteringsniveau, met toeslagen die eindigen bij 10%.

Hogere BPP
De vraag vanuit Spanje trekt wat aan, laten diverse handelaren weten. De Duitse markt is in balans. Met name grote koppels zijn daar gevraagd. De Duitse biggennoteringen houden ogenschijnlijk gemakkelijk stand op een hoog niveau van €57 per big.

In Nederland zet de DCA BestPigletPrice voor de vierde week een stap omhoog. De notering plust met €0,50 tot €47,50 per big. Dit kan gezien worden als een signaal dat de vleesvarkenshouders vertrouwen hebben dat de prijzen ook begin 2020 goed zijn, zoals dat ook door Rabobank is voorspelt.

Vion onveranderd
Slachterij Vion laat de varkensprijs voor de tiende week op rij stabiel op €1,93 per kilo. Ook lijkt de ondertoon op de vleesmarkt te verbeteren, zo blijkt uit de eerste officiële vleesmutaties van DCA-Markets. De hammen, ribstukken procureurs en buiken staan licht in de plus. Daarentegen gaat de kophaas wel omlaag.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden