Shutterstock

Inside Varkens

'Varkensvleesproductie zal met 10 procent dalen'

25 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) schat in dat de wereldwijde productie van varkensvlees over 2020 met 10% daalt tot 95,2 miljoen ton. Dit zou het laagste productieniveau sinds 2007 zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit een nieuw rapport van het USDA blijkt dat de organisatie verwacht dat de wereldwijde varkensvleesproductie over 2020 met 10% daalt naar 95,2 miljoen ton. Dit is het laagste niveau sinds 2007. De diverse uitbraken van Afrikaanse varkenspest liggen hieraan ten grondslag. Alhoewel de meeste exporteurs zullen profiteren van die uitbraken, is dit onvoldoende om de verwachte productiedaling in onder meer China, Vietnam en de Filipijnen te compenseren.

Kleinere varkensstapel
Het landbouwministerie verwacht dat de varkensvleesproductie in China over 2020 met 25% daalt tot 34,8 miljoen ton. Dit komt voornamelijk door het feit dat de varkensstapel in dit land enorm geslonken is; in augustus was deze bijna 40% kleiner dan 1 jaar eerder. De lagere productie zal het land tevens meer afhankelijk maken van de invoer, waardoor de Chinese import komend jaar naar verwachting 3,5 miljoen ton bereikt. Daarnaast wordt verwacht dat de Chinese consumptie van varkensvlees over 2020 met ruim 20% gaat dalen.

Brazilië heeft over de afgelopen maanden al geprofiteerd van de Chinese vraag naar varkensvlees. Dat is eveneens de reden dat de USDA verwacht dat de export van Braziliaans varkensvlees in zowel 2019 als in 2020 met 20% stijgt. Ook de varkensvleesexport vanuit de Europese Unie zal blijven profiteren van de vraag vanuit China. Overigens meldt het ministerie wel dat een dalende binnenlandse productie en kleinere varkensstapel de Europese productie naar verluidt beperkt houdt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden