Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs 2.0 trekt gashendel open

1 November 2019 - Wouter Baan

Tot voor kort zaten de varkensprijzen op slot, maar deze week is de stilte doorbroken. De verhoging van slachterij Van Rooi kan gezien worden als een bevestiging dat de varkensprijs de top nog niet heeft bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Maar liefst 10 weken lang bleven de varkensprijzen stabiel. Historisch gezien is dat uniek. Zeker in deze tijd van het jaar. Vaak wordt in Duitsland de weg naar boven ingeslagen en volgen de Nederlandse (en andere Europese) noteringen vanzelf.

Deze keer kwam Van Rooi Meat als eerste met een verhoging op de proppen. De notering van de slachterij pluste met 3 cent tot €1,74 per kilo. Hoewel het op de achtergrond al wat langer rommelt, was deze verhoging niet per se verwacht.

Minder ruim aanbod
De verhoging komt echter ook niet uit de lucht vallen. De vleesprijzen laten al een paar weken op rij dikke plussen zien. De vleesafzet naar China is nog steeds booming. Slachterijen die naar China mogen exporteren, draaien naar verluidt op volle toeren.

Op de achtergrond begint ook de Europese Kerstvraag naar varkensvlees los te komen. Daarbij laten handelaren weten dat het aanhoudende ruime varkensaanbod wat begint te slinken. Mogelijk sorteert Van Rooi daar op voor. 

Hogere DCA Beursprijs 2.0
Alles bij elkaar is het huidige marktsentiment een voedingsbodem voor hogere varkensprijzen. Veel handelaren opteren bij DCA Markets daarom voor fikse verhogingen. Op basis van de opgaven plust de DCA Beursprijs 2.0 met €0,05 tot €1,81 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens stijgt met €0,04 tot €1,46 per kilo. Het wordt interessant hoe Vion maandag gaat reageren. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden