Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs 2.0 geeft extra gas

22 November 2019 - Wouter Baan

Het zijn 'dolle dwaze dagen' op de varkensmarkt. Niet in de vorm van kortingen, maar middels prijsstijgingen. De vleesmarkt gaat als een speer. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijs steeg deze week harder dan gedacht. De verhoging van de DCA Beursprijs 2.0 afgelopen vrijdag werd door alle Nederlandse slachterijen overtroffen. Ook de Duitse varkensprijs (VEZG) zette een grote stap naar boven. De notering vestigde een record en pluste met €0,06 tot €1,95 per kilo.

En alsof dat nog niet genoeg was, ging de Internetbeurs daar vrijdag nog eens 'dunnetjes' overeen. De Duitse graadmeter steeg met maar liefst €0,08 tot €2,06 per kilo. Een signaal dat er werd gevochten om de 12 partijen die via het digitale handelsplatform werden aangeboden.

De honger naar slachtrijpe varkens is groot. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland. Handelaren claimen platgebeld te worden door slachterijen. Het aanbod is te krap ten opzichte van de wilde vraag. Er zijn ook veel slachtrijpe varkens nodig, want de slachtcijfers werken de komende weken toe naar de seizoensmatige piek.

Wilde vleesmarkt 
Het vlees dat vrijkomt is deels bestemd voor China en deels voor de Europese vleesmarkt. Naar China kan nog een paar weken worden verscheept om voor de viering van het Chinese nieuwjaar (zaterdag 25 januari) aan wal te zijn.

Op en rondom die datum verorberen Chinezen doorgaans veel varkensvlees dus de vraag is booming. De Europese vleesmarkt zal nog een paar weken profiteren van de Kerstvraag. Volle vrieshuizen om uit te putten zijn er niet en dus moet er geslacht worden. 

Voor de DCA Beursprijs 2.0 staat de deur voor een volgende verhoging wagenwijd open. De prijs van geslachte varkens plust zodoende met €0,07 tot €1,91 per kilo. De prijs van levende varkens stijgt met €0,05 tot €1,54 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden