Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice snelt naar nieuw record

25 November 2019 - Wouter Baan

Nadat op de varkensmarkt al prijsrecords waren gesneuveld, gebeurt dat ook op de biggenmarkt. De DCA BestPigletPrice zet deze week een megastap naar boven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De (export)vraag naar biggen is zo groot dat de toeslagen momenteel de pan uit rijzen. Vleesvarkenshouders is er inmiddels veel aan gelegen om volle stallen te hebben en bieden flink door. Hoewel de biggenprijzen in de afgelopen weken al grote stappen hebben gezet, is het stijgingstempo klaarblijkelijk te laag om een wildgroei in toeslagen te voorkomen.

Nieuw record voor BPP
Daarom opteren veel handelaren bij DCA-Markets voor forse verhogingen. De DCA BestPigletPrice stijgt daarom met €4,50 tot €61 per big. Daarmee is het bestaande record uit 2017 ruimschoots teniet gedaan.

Ook de Duitse biggenprijzen gaan hard omhoog. De VEZG-notering plust deze week met €3 tot €66 per big. Een zelfde trendmelding is afgegeven voor de Nord/West-biggenprijs, die volgende week waarschijnlijk ook een nieuw prijsrecord gaat vestigen. De verwachting is de prijzen ook in de komende weken blijven stijgen. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden