Shutterstock

Inside Varkens

Stoppersaanbod geen probleem op varkensmarkt

29 November 2019 - Wouter Baan

De varkensprijzen zetten al weken grote stappen naar boven. De rek is er nog niet uit, al werkt de markt wel toe richting de traditionele kerstpiek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Slachterijen draaien volle bak. Afgelopen week noteerde het slachtcijfer 335.000 varkens. Het tweede hoogste niveau ooit. Het record dateert uit week 49 vorig jaar toen het slachtaantal nog 2.000 stuks hoger uitpakte. De kans is groot dat dit record deze week (dan wel volgende week) aan diggelen gaat.

De handelaren maken melding van grote slachtaantallen. Dat de varkens zwaar zijn (gemiddeld slachtgewicht bijna 100 kilo), komt de slachterijen goed uit. De vraag naar vlees is nog steeds booming. In Europa loopt de vraag nog een paar weken door. Ook China vraagt nog om grote volumes. Wel begint de tijd nu te dringen om het vlees nog voor de viering van het Chinese Nieuwjaar in China te krijgen.

Toewerken naar piek
De verwachting is dat de vraag ook in de komende 2 à 3 weken wild blijft. Daarna zwakt de vraag waarschijnlijk wat af. Dit biedt de varkensprijs tijd om naar de traditionele kerstpiek toe te werken. Ondanks een reeks aan verhogingen is in Duitsland het plafond nog niet bereikt.

De Internetbeurs pluste vrijdag 29 november met €0,02 tot €2,09 per kilo. Dit biedt ruimte voor de Duitse varkensprijs (de VEZG) om woensdag 3 december met €0,04 à €0,05 te plussen.

Stoppersaanbod geen probleem 
Ook voor de DCA Beursprijs 2.0 staat een verhoging geen strobreed in de weg, gezien de vraag naar slachtrijpe varkens. Dit maakt dat het aanbod uit de 'stoppersstallen' gemakkelijk wordt opgenomen. De notering voor geslachte varkens stijgt met €0,04 tot €1,95 per kilo. De prijs van levende varkens plust eveneens met €0,04 tot €1,58 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden