Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs dendert door in december

2 December 2019 - Wouter Baan - 5 reacties

De biggenprijs zit in een achtbaan die door niets en niemand te stoppen is. De DCA BestPigletPrice zet deze week opnieuw een flink stap naar boven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biggen is extreem goed, zo moge duidelijk zijn wanneer we de noteringen van de laatste weken in ogenschouw nemen. De Duitse Nord/West-notering plust deze week (over vorige week) met €3 naar €66 per big. En getuige de afgegeven trendmelding komt daar volgende week nog een flinke schep bovenop.

Export loopt als een trein
Vleesvarkenshouders in Europa zijn erg gretig om biggen op te leggen. De biggen van nu komen over een slordige 4 maanden als vleesvarken op de markt en dat maakt dat (als Afrikaanse varkenspest geen roet in het eten gooit) het geen gekke gedachte is dat de prijzen nóg hoger zijn dan op dit moment. De Nederlandse biggenexport naar Duitsland en Spanje loopt daarom als een trein. 

Ook in Nederland is de vraag levendig. Een volgende forse verhoging voor de DCA BestPigletPrice is dan ook een logisch gevolg. De notering plust met €4 tot €65 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden