Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice omlaag door zwakke vraag

13 Januari 2020 - Wouter Baan - 9 reacties

De snel dalende varkensprijs heeft geen positief op de biggenmarkt die qua aantallen weinig overschotten kent, maar toch stroef loopt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Qua vraag/aanbod-verhouding komt de biggenmarkt begin 2020 steeds beter in balans. Het aanbod is niet per se ruim. Het schort echter wel aan een levendige vraag, in de zin dat vleesvarkenshouders flinke weerstand uiten.

In hun ogen correspondeert de hoge biggeprijs niet met de snel dalende varkensprijs. Ook deze week verlaagt Vion de notering, met €0,07 tot €1,87 per kilo. De slachterij spreekt van stoeve vleesafzet, zowel in Europa als China. Daarbij is het aanbod vleesvarkens ruim. 

Duitse notering gelijk, BPP omlaag
De Duitse notering blijft, ondanks de perikelen op de varkensmarkt, ogenschijnlijk eenvoudig overeind op €71 per kilo. Op de binnenlandse Duitse markt is de vraag (in tegenstelling tot Nederland) wel goed. Het aanbod is tevens niet groot.

Nederlandse handelaren opteren verschillend voor de DCA BestPigletPrice. Sommigen pleiten voor onveranderd, anderen voor een fikse verlaging. De notering daalt deze week met €1 tot €61,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden