Shutterstock

Inside Varkens

Handel pleit voor hogere biggenprijs

27 Januari 2020 - Wouter Baan

Op zichzelf verloopt de biggenhanden vlot en dat rechtvaardigt een plus voor de DCA BestPigletPrice. Op de achtergrond zijn er wel spanningen en onzekerheden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Al langere tijd is de varkenshandel in zijn greep van Afrikaanse varkenspest (AVP). Zolang het virus de Pools/Duitse-grens niet oversteekt, blijven de gevolgen enigzins op afstand. Naast AVP wordt er in toenemende mate gesproken over het Corona-virus dat China momenteel in zijn greep heeft. Dit zorgt voor spanning op de financiële- en grondstofmarkten.

Mogelijk wordt ook de varkensexport beïnvloed, gezien China verreweg de grootste importeur is van varkensvlees. Harde aanwijzingen hiervoor zijn er niet, maar desalniettemin zorgt het wel voor spanningen in de varkensketen. 

Vlotte afzet
Vooralsnog zet de onzekerheid geen rem op de biggenafzet. Het aanbod wordt als krap omgeschreven. In toenemende mate vraagt Spanje om biggen. In week 2 en 3 overschreed het exportcijfer gemakkelijk de grens van 20.000 en dat kan gezien worden als een sterk signaal. Ook de binnenlandse- en Duitse afzet verloopt positief. De Duitse biggennoteringen houden ook deze week gemakkelijk stand op een recordniveau van €71.

Hoewel de meningen onderling tussen wel of niet verhogen verschillen, opteert de Nederlandse varkenshandel als geheel voor een verhoging van de DCA BestPigletPrice. De notering stijgt zodoende met €1 tot €63 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden