Shutterstock

Inside Voer

Stijging prijs varkensbrok houdt aan

6 Februari 2020 - Jorine Cosse

De laatste vooruitzichten voor de prijsontwikkeling van varkensbrok voorspelden een stijging. Dit sluit aan op de varkensbrokprijzen die Wageningen Economic Research (WUR) over januari heeft gepubliceerd. De verwachting is dat de stijgende lijn doorzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In januari zijn alle varkensbrokken duurder geworden ten opzichte van december. De prijs van zeugenbrok dracht was de snelste stijger met €0,50 tot €24,65 per 100 kilo. Dit is tevens €0,49 hoger dan het 5-jarig gemiddelde. Ook de prijs van de zeugenbrok lacto laat een aanzienlijke stijging zien van €0,40 naar €28,85. Dit is ook hoger dan het 5-jarig gemiddelde.

De prijzen van vleesvarkensbrok, biggenkorrel en start-/overgangskorrel stegen met €0,25 tot respectievelijk €23,90, €27,95 en €35,80 per 100 kilo. Deze 3 prijzen noteren overigens wel oner het 5-jarig gemiddelde.

Prijsstijging blijft aanhouden
Volgens de mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness blijft de prijs van vleesvarkensbrok in elk geval tot juli 2020 aanhouden. Wel is de onzekerheidsfactor vrij groot, aangezien er op de grondstofmarkten nog van alles kan gebeuren. Met de huidige kennis is de verwachting dat de vleesvarkensbrokprijs in juli met ruim 5% is gestegen ten opzichte van het huidige niveau. Dit is vooal een reactie op stijgende noteringen van tarwe in de tweede helft van 2019. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden