Eigen foto

Inside Voer

Prijzen varkensbrok blijven stijgen

28 Februari 2020 - Jorine Cosse

De varkensbrokprijzen houden deze maand de stijgende lijn aan. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). Wat betekent dit voor de komende maanden?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen over februari houden vast aan de stijgende lijn van de afgelopen maanden. De prijs van de start/overgangskorrel stijgt het hardst, met €0,30 naar een prijs van €28,30 per 100 kilo. Hiermee komt de prijs weer nipt boven het 5-jarig gemiddelde uit. 

De prijzen van de vleesvarkensbrok en biggenkorrel stijgen ieder met €0,25 naar respectievelijk €24,15 en €35,55. Hierdoor scoort de biggenkorrel weer ruim boven het 5-jarig gemiddelde. Voor vleesvarkensbrok is dat nog niet van toepassing. Ondanks de stijging noteert deze brok ruim lager dan dezelfde prijs een jaar geleden. De prijzen van de zeugenbrok dracht en zeugenbrok lakto stijgen beide met €0,20 naar respectievelijk €24,85 en €29,15.

Toekomstige prijsontwikkeling
Vorige maand gaf de Boerenbusiness mengvoerprijsindicator aan dat de stijging tot juli 2020 zou doorzetten. Deze maand laat de prijsontwikkeling zien dat de trend ook doorgetrokken wordt in augustus 2020. Dit komt mede door de prijzen van de belangrijkste voergrondstoffen die in de achterliggende maanden aantrokken.

De tarweprijs op de Matif in Parijs is echter wel blijven steken onder de grens van €200 per ton. De grondstofmarkten kunnen gaan bewegen, afhankelijk hoe het groeiseizoen in Europa, de VS en Rusland van start gaat. De record sojabonenoogst in Zuid-Amerika hangt als een buffer boven de sojamarkt die momenteel rond de $325 per ton beweegt. De onzekerheid over de Chinese aankopen van sojabonen, tarwe en mais, maakt de markt tegelijkertijd nerveus gezien de grote invloed hiervan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden