Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs opnieuw in het rood

19 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De druk op de varkensprijzen houdt vooralsnog aan. De Duitse varkensprijs heeft gisteren (woensdag 18 maart) opnieuw een knieval gemaakt. Ook elders in Europa dalen de noteringen rap. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (VEZG-notering) daalde met 7 cent tot €1,89 per kilo. De Duitse slachterijen, Tönnies en Vion, verlaagden beide met 4 cent tot eveneens €1,89 per kilo. Daardoor is er in Duitsland geen sprake meer van hauspreise. De dalende trend is een gevolg van de onzekerheid omtrent het coronavirus. Hierdoor neemt het varkensaanbod snel toe, zowel in Duitsland als Nederland. Of de prijsval in de komende weken doorzet, is nog lastig aan te geven. 

Europese varkensprijzen omlaag
De prijsvergelijking van het Duitse ISN laat deze week zien dat de meeste Europese varkensprijzen zijn gedaald. De Spaanse varkensprijs is echter gelijk gebleven (€2,03 per kilo) en staat hiermee aan kop in de prijsvergelijking. De Spaanse belangenbehartiger van de varkensvleesketen heeft laten weten alles op alles te zetten om de slachtactiviteiten, ondanks de overheidsbeperkingen, zoveel mogelijk door te laten gaan. 

De Deense varkensprijs ging de afgelopen weken nog aan kop, maar is nu met 5 cent teruggezakt tot €2,02 per kilo. Op plek 3 volgt de Duitse prijs die 6 cent inleverde tot €1,91.

Nederland behoudt deze week nog een vierde positie maar Frankrijk zit dicht op de hielen. De Nederlandse prijs is deze week namelijk gedaald met maar liefst 10 cent tot €1,78. De Franse prijs steeg daarentegen - geheel tegen de trend in - met 2 cent tot €1,77. Hiermee is Frankrijk hekkensluiter af. De onderste positie in de prijsvergelijking wordt nu ingenomen door België. Ook de Belgische prijs daalde met 10 cent tot €1,74 per kilo. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden