Shutterstock

Inside Varkens

Nog amper vraag naar vrije biggen

23 Maart 2020 - Wouter Baan - 17 reacties

De biggenhandel loopt stroef. De coronacrisis heeft de prikkel om nieuwe koppels op te leggen finaal de kop ingedrukt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gevolg is dat er niet of nauwelijks vraag is naar vrije biggen, waar een draaiend sentiment altijd als eerste tot uiting komt. Zowel vanuit het binnen- als buiteland. Op zich is de vraaguitval natuurlijk niet verwonderlijk gezien alle onrust en commotie in de wereld.

Van grote logistieke strubbelingen (vanwege vervoersverboden)is tot nu toe geen sprake, zo geven exporteurs aan. Wel is het zo dat de exportcijfers (tot en met week 11) wat op achterstand raken ten opzichte van het jaar daarvoor. Al is het lastig om dit aan de crisis toe te schrijven, omdat de overheidsmaatregelen met name in de afgelopen 2 weken van kracht zijn gegaan.

Verlaging BPP
De Duitse biggenprijs (VEZG) gaat deze week met €3,50 omlaag tot €76 per big. In Nederland opteren handelaren ook voor een fikse verlaging van de DCA BestPigletPrice die zodoende met €4 daalt tot €64,50 per big. Forse correcties die in lijn zijn met de stroeve markt. 

Als de druk op de varkensprijs afneemt, is het waarschijnlijk dat ook de druk op de biggenprijs wat gaat liggen. Zover is het echter nog niet. Vion verlaagt deze week de varkensprijs met 0,03 tot €1,95 per kilo, onder voorbehoud van verdere corona-maatregelen. De slachterij spreekt van grillige vleesafzetmarkten. Ondanks de onrust vindt er morgen (24 maart) overigens wel weer Internetbeurs plaats, zo heeft de organisatie vandaag besloten.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden