Shutterstock

Inside Varkens

Amerika start 2020 met meer varkens

30 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De Amerikaanse varkensstapel kwam op 1 maart 4% hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit het rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal telde de Amerikaanse varkensstapel 77,6 miljoen varkens op 1 maart. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van maart 2019. De hoeveelheid varkens ligt hiermee wat lager dan in het vorige kwartaal, op 1 december 2019. In vergelijking met die periode ligt de varkensstapel 1% lager.

Van de varkensstapel op 1 maart hadden er 71,3 miljoen varkens de bestemming vleesmarkt, een toename van 4,3% ten opzichte van vorig jaar. Er werden 6,38 miljoen varkens gehouden voor de fokkerij en dit is 0,4% meer dan vorig jaar. Deze meting is gebaseerd op verzamelde gegevens die zijn verkregen via elektronische gegevensregistratie.

Top 3 Staten
Het grootste aantal varkens is te vinden in Iowa, daar waren 24,6 miljoen varkens. De staat met de daaropvolgende hoogste productie is Minnesota met 9,30 miljoen stuks. Op de derde plaats staat Noth Carolina, daar waren er 9,20 miljoen varkens.

Fokkerij
Ook fokkerij laat een toename zien in vergelijking met vorig jaar. In de periode van december 2019 tot en met februari 2020 zijn er 34,7 miljoen varkens gespeend. Dit is een toename van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De varkens speenden gemiddeld 11 biggen per worp. 

Amerikaanse varkenshouders willen in de volgende kwartalen meer zeugen laten werpen, tot en met mei gaat het om 3,12 miljoen zeugen en tussen juni en augustus moeten 3,13 miljoen zeugen werpen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden